Sevgili Dharmaseverler, 2019’da Nisan’a kadar kâh güldük eğlendik kâh hüzünlendik ama görece akışımızın çok bozulmadığı bir 4 ay yaşadık. Ben de tüm olumlu etkileri defalarca yazdım. Ancak bu yaz için öyle çok coşkulu şeyler yazmayacağım. Sizi gökyüzü etkilerine her zaman dürüstçe hazırlamalıyım ki tedbirinizi alın. Sonra “Ay siz de hiç olumlu bir şey yazmamışsınız” filan demeyin, 4 ay boyunca yazdığım güzel etkilere sayın 😀

Hep diyoruz, astrolojik öngörüler hava durumu gibidir: Yağmur yağacak mahvolduk demez, yağmur yağma olasılığı yüksek yanınıza şemsiye almayı unutmayın, der.

Mayıs ayının başından itibaren karmik olayları kontrol eden bazı gezegenler geri harekete başladı. Bunların etkilerinden biraz bahsetmek, bu yaz dönemini daha kolay atlatmamızı sağlayacaktır.

Sıkça sorulan sorulardan biri; “Benim o gezegenim zaten retro bana olumlu yansıması olur mu?”. Sizin doğum haritanızda bahsi geçen gezegeniniz retroysa, zaten hayatınızda o gezegenin temsil ettiği konularla ilgili zorluklar yaşıyorsunuzdur. Siz bu aksiliklere bilinçaltınızda alışık olduğunuz için sizi aşırı etkilemeyebilir ama Mars/Merkür/Venüs gibi kişisel gezegenler olmadıkları için olumlu etkileri olmayacaktır.

10 Nisan 2019’da Jüpiter Yay’da geri hareketine başladı ve bu durum 11 Ağustos’a kadar sürecek. Jüpiter bolluk ve bereket gezegeni olduğu gibi bu sene kendi yöneticisi olan Yay’da arz-ı endam ediyor. Senin için etkilerini Jüpiter Yay’a Geçti yazımdan okuyabilirsin. Bahsi geçen konularda Ocak ve Şubat‘ta hızla başlayan işlerle ilgili bazı gecikmeler olabilir. Umutsuzluğa kapılmayın sadece doğru zamanı yani Ağustos ortasını bekleyin.

24 Nisan 2019’da Plüton Oğlak’ta geri hareketine başladı ve ancak 3 Ekim’de tekrar ileri harekete geçebilecek. Plüton, her şeyde var olan değişim, ölüm ve yeniden doğuştur. Dönüşüm, güç, takıntı, tabu, seks, sırlar ve toplumun suçlu unsurları, yıkım ve yeniden yapılanma, ölüm ve yıkımdır.

Geri harekete başladığında benliğin ölümü ve yenilenmesi, güç mücadeleleri demektir. Bugünden itibaren sonbahara dek karşı koyamayacağınız, güvenlik hissi uyandıran yapı ve inançları paramparça eden ve patlayıcı bir güç ortaya çıkıyor. Doğum haritanızda Oğlak nereye düşüyorsa o alanda radikal bir dönüşüm yaşayacaksınız. Direnirseniz acı çekersiniz, kendini akışa bırakmalısınız. Plüton’un karanlık yüzü olan kıskançlık, suçluluk, utanç ve gizli gündemlerden uzak durun.

Ülkemizde de hem Uranüs’ün hem de Plüton’un zorlayıcı görünümleriyle büyük bir değişim hareketinin Ekim’e kadar etkili olacağını gösteriyor. Var olan bazı yapılar/kurumlar/yasalar değişikliğe uğrayacaktır.

Satürn ise Plüton’un hemen ardından 30 Nisan’da Oğlak’ta geri hareketine başladı ve 18 Eylül’e kadar da devam edecek. Tabi ki bu stres ve baskı demek. Sonbahara dek manevi bilgelikle, uzun vadeli başarılarınızı düşünerek kısa vadeli hazlardan fedakarlık etmek için sabır ve öz disiplin kullanmanız gerek.

Temmuz’da gerileyen Satürn, Güneş ile karşıt konuma geldiğinde olaylar beklediğinizden çok farklı seyredecek. Gerilemeler kralı Temmuz’da kendinize odaklanmaktan çok yardımlar, manevi destek ve cesaretlendirme yoluyla başkalarının hayallerini gerçekleştirmelerine de yardımcı olabilirsiniz. Güney Ay Düğümü Plüton ile kavuştu ve sonbahara dek geri harekette olan Satürn ile birlikte hareket edecek. Yukarıda da belirttiğim gibi Ocak’ın ilk günlerinde başlayan olaylar ancak Eylül’den sonra devam edebilecek.

21 Haziran’da Neptün de gerilemeye başladı ve 27 Kasım’a kadar geri harekette kalacak. Jüpiter’e kare açıda… Düşüncelerimizi gözden geçirmek zorundayız. Farkında bile olmadığımız, bilinçaltımızda saklı ve bizi engelleyen inançlarımız hatta bilincinde olmadığımız “cam tavanlarımızı” fark etme ve kırma zamanı. Bu yaz boyunca dünyadaki birçok insanın aşırı milliyetçi gurur ve kibirle, zihinlerindeki çarpık, eski, modası geçmiş inançlara sarıldığını görüyoruz, göreceğiz de… Geçmişimizi ve atalarımızdan kalan gururu başkalarına saldırmak için değil, geleneklerimizi yaşatmak, çatışmaların çözümüne aracılık etmek ve daha sağlıklı, verimli bir yaşam tarzı yaratmamıza yardımcı olmak için kullanacağımızı umut ediyorum.

Merkür 8-31 Temmuz arasında Aslan’da gerileme hareketine geçti. Ve bu harekete başladığında Mars ile kavuşuyor!! Dikkat dikkat, kavgalardan uzak duralım. Bence 31 Temmuz’a kadar ev tamiratı, online satın alma gibi konulara girmemekte fayda var. Kırık ürün gelebilir, ustalar sizi ekebilir. Özellikle 8 ve 31 Temmuz günlerinde lütfen kimseyle tartışmayın. Zaten Temmuz zor bir ay olacak, siz de dikkafalılık yaparak daha da zorlaştırmayın.
Şiron 11 Temmuz’dan 12 Aralık’a kadar geriliyor. 1-5 derece arasında Koç gezegeni olanlar geçen yıldan beri, gezegenleri hangi evlerindeyse çok acı çektiler. Bedeller ödediler. Kavga ettiler. Ama bitmedi. Bu konuyu son kez gözden geçirecek Şiron ve konu ancak Nisan 2020’de tam olarak kapanacak. Nefes alın ve geçen seneden beri sizi en çok ne acıttı bunu düşünün. 2019’da bu konuyu çözmek için neler yaptınız? Yılın sonuna kadar aldığınız dersleri uygulama zamanı.

Ülkemizde bu süreçte gelişecek olaylarda birbirimize ve ülkemize bağlılığımızı hatırlamalı, manevi farkındalığımızı ve anlayışımzı artırmalıyız. Kötü karma oluşturmanın çok kolay olabileceği bir yaz yaşayacağız, umarım hem halkımız hem liderlerimiz farkındalıkla davranır.

Temmuz’da üst üste yaşayacağımız Güneş ve Ay tutulmaları bu geri hareketlerle ilginç etkilere sahip olacak. Bunlar için detaylı yazıyı Haziran’da çıkaracağım.

Kısaca dostlar, şanssızlıklar Ağustos’ta sona erer, tıkanıklıklar Eylül’de geçer ve yeni başlangıçlar ancak Ekim’de hız kazanır. Kasım’da ise 31 Ocak’tan beri gerçekleştirmeye çalıştığımız vizyonun ödülü gelir. Kişisel planlarımızı buna göre yapalım.

Bu yaz kendinizi fırtınalı denizlerde gezinirken bulabilirsiniz. Analitik becerilerinize güvenin, olayları kişiselleştirmeyin ve ayrıca kendinizi kontrol edin. Stresten kaçmanın yolu yok. Kariyerinizde veya çalışmalarınızda karşınıza çıkan en tehlikeli tuzak, yeteneklerinizden şüphe etmek olacaktır. Olaylar özgüveninizi test edecektir. Bu sınavı geçmek için elinizden geleni yapın.

Eylül geldiğinde yaz boyunca atlattıklarınıza bakıp tahmin ettiğinizden çok daha güçlü olduğunuzu fark edeceksiniz.

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir