Tutulmalar ve yeniay/dolunaylarla ilgili yazılarımda, her ne kadar kısaca burçlar için genel olarak etkileri versem de mutlaka astrolojik olayın derecesini ve burcunu vererek “Haritanızın hangi evine düşüyorsa o konularda gelişmeler olacak şekilde yazımı okuyabilirsiniz” diyorum. Tabii özel yorumları bire bir danışmanlıklarda veya astroloji derslerinde yapabiliyorum. Ancak bence önemli olan okuyanların asgari derecede haritalarını bilmeleri ve kendilerine özgü yorumları yapabilmeleridir.

Aslında astroloji kendini, harita aracılığı ile tanıyarak mutlu olma sanatıdır.

Sizden sıkça gelen bir soru ise “Hangi evime düştüğünü nereden bileceğim?” oluyor. Öncelikle astro.com sitesinden haritanızı çıkarmanızı tavsiye ederim. Site Batı tabanlı olduğundan, Türkiye’nin yaz saatini tüm yıl uyguladığı dönemlerde bazı hatalar verebiliyor (örneğin 1980’i takip eden yıllar) ama çoğunlukla doğru haritaya erişirsiniz.

Örneğin 26 Ağustos Dolunayı 3 derece Balık burcundaydı. Yazımda genel etkileri okudunuz, hatta burcunuz ve yükselen burcunuzu da okudunuz. Bununla beraber, haritanızı bilirseniz en doğru sonuca erişirsiniz.

UYARI: Elbette haritanızda o evdeki gezegenlerin açıları, konumları ve burçları hepsi beraber yorumlanıyor. Az sonra vereceğim bilgiler sizin astroloji merakınız ve yazıları kolay okumanız için hazırlandı. “Astroloji Meraklıları ve Öğrencileri İçin” özel bölümü altında temel bilgilerden oluşan pratik bir nottur.

O zaman ne yapıyoruz; hemen haritamızı açıp 3 derece Balık neredeymiş bakıyoruz. Ya da bir sonraki yeni ay hangi evdeyse o konuda etkiler yoğun olacaktır.

1.Ev: Bu evdeki tüm gezegenler kişiliğinizin üzerinde doğrudan etkilidir. Birinci ev görünüşünüzü, kişiliğinizin dışa karşı kendini gösteriş şeklini ve fiziğinizi de temsil eder. Yükselen burç ve 1. Ev doğum haritasında çok önemli bir evdir.

2.Ev: Bu ev dünya üzerindeki elde edebileceğiniz maddi değerleri, sahip olabileceğiniz, sizi güvencede tutabilecek, kendi çalışmalarınızla üretebileceğiniz yapıları, zanaatı ve el işçiliğini de gösterir.

3.Ev: Bu ev iletişim ve zeka ile alakalıdır. Lise yıllarına kadar eğitiminiz, komşularınız, kardeşleriniz, yakın akrabalarınız hep bu ev tarafından temsil edilir. Kısa yolculukları, yakın sosyal çevrenizi gösterir. Trafikle de ilgili bir evdir.

4.Ev: Köşe evdir ve çok önemlidir. Kökleriniz, soyağacınız, aile, aile yapınız, aile içi ilişkilerinizle ilgilidir.

5.Ev: Burası küçük şanslar evidir, çocuklar, flörtler, aşk, eğlence, keyif, neşe, spekülasyon, borsa, kumar, tatiller, sanat ve yaratıcılık burayla ilgilidir.

6.Ev: Size hizmet edenlerin veya danışmanlık verenlerin, saat başı para ödediğiniz kişilerin (temizliğe gelen kişi, personal trainer gibi), hizmet aldıklarınızın, günlük işlerinizin, rutin işlerinizin, evcil hayvanlarınızın, sağlığınızın evidir.

7.Ev: Resmi ilişkiler; yani eş; eşle ilgili her tür gelişme ve eşin özellikleri, sözleşmeler, ortaklıklar, açık düşmanlıklar bu evin konusudur. Önemli bir evdir.

8.Ev: Krizler, kazalar, saldırılar, dönüşümler, ölüm ve yeniden doğuşun evi olduğu için 8. Ev, cerrahi girişimleri, ameliyatları da simgeler. Aynı zamanda kazanılan para dışındaki gelirler (miras, nafaka, sigorta, emeklilik, krediler), cinsellik ve öte dünyayla iletişim kanalları da bu evin sembolleridir.

9.Ev: Yurt dışı, yabancı diller, felsefi konular, üst akıl, mahkemeler, üniversite ve üstü eğitim, göç evidir. Bekarlık ve bağımsızlık da bu evin konuları arasındadır.

10.Ev: Yine köşe bir evdir ve önemlidir. Kariyer, başarılar, onuru simgeler.

11.Ev: Sosyal hayat, sivil toplum örgütleri, sosyal dernekler, mülteciler, çevre, astroloji, iyi şans evidir.

12.Ev: Şifa, spritüellik, karma, ileri yaşlar, bizi sınırlandıran inanışlar, bağımlılıklar, bilinçaltınızı simgeleyen evdir.

Her evin burada yazdığımdan çok daha derin ve alt anlamları ve karma astrolojide her evin karmik farklı anlamları da var. Yine de astrolojide evlerle ilgili bu kısa notlar, yazılarımı okurken anahtar niteliğinde bilgiler. Yeni aylar, tutulmalar hangi evimizde bilelim ki ayaklarımız yere basarak gelecek planlaması yapabilelim.

 

 

 

[email protected]

One Responses

  • Lütfiye Çayır

    10.05.1983

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir