Karmanla Yüzleşmeye Hazır Mısın?

İnanış odur ki Ay ve Güneş tutulmalarında kozmik kapılar açılır. Bunlar, ruh ile bedenin birleştiği özel anlardır. Ne olabileceğini görmek astrologların işidir. Ancak bunun neden olduğunu görmek bizim gibi Drakonik astroloji bilen karma astrologların işidir.

6 Ocak saat 04:28’de Oğlak’ta gerçekleşecek tutulma, Parçalı bir Güneş tutulması. Tutulma yöneticisi olan Satürn, tutulma ile kavuşumda. Aynı zamanda Plüton da gizemli Karma asteroidi ile el ele kavuşuma eşlik ediyor. Olumlu açısı Balık’taki 14 dereceli Neptün ile. Tutulma anında neredeyse hiç hava elementi yok. Bu da bize olayların/kararların mantıkla veya pozitif bilimlere dayalı olarak alınmayacağını gösterir. Uranüs’ün S olması da yeni teknolojiler masaya koyulsa bile henüz uygulamaya hazır olmadıklarını ya da hatalı olduklarını gösterir. Aynı zamanda uçak, tren, araç ya da teknolojik girişimlerde kaza olasılığı da gösterir. 2018’de gen düzenlemesi ile doğan bebekler olmuştu hatırlarsanız, 2019’da bu bebeklerde sıkıntılar yaşanacaktır. Tutulma sırasında Dünya’nın yörünge düzeyinde süzülecek Venüs, gökyüzünde en parlak gökcismi unvanını alacak. Yani tutulma olaylarının başrolü kadınlarda olacak.

Gelişmeler her ne kadar 6 Ocak ile tetiklense de asıl olaylar 1-10 Şubat arasında başlayacak ve 2019’un ilk yarısını etkileyecektir. Gelişmeler hemen kendini göstermeyecek, öngörmenize olanak sağlamayacak sinsilikte ilerleyecek ve parça parça dönüşerek ortaya çıkacaktır. Örneğin Şubat’ta çocuğunuzun suçiçeği olduğunu zannederken Nisan’da aslında bir maddeye cilt alerjisi olduğunu keşfedebilirsiniz.

En çok kimler etkilenecek?

Oğlak, Yengeç, Akrep ve Boğa burçlarında Güneş, yükselen, Ay’ları bulunanlar. Diğer tüm burçlar da, 15 derece Oğlak haritalarında hangi eve geliyorsa onun temsil ettiği konularda etkileneceklerdir.

Oğlak’a yeni geçmiş Merkür ve Koç’taki Mars arasındaki sert açı liderlik ve rekabet uğruna patronluk taslamamızın kavga çıkaracağını gösteriyor.

Ne yapmamız gerekiyor?

Son dönemde hayatınızda bazı konularda belirsizlikler yaşamış, “ben düzensizliğin içindeki düzene inanıyorum” demiş, bazı sorumluluklarınızı göz ardı etmiş olabilirsiniz. Ancak bu tutulma, hemen değil 2019 ilk yarısı boyunca dönem dönem, sizi tüm sorumluluklarınızı almaya zorlayacak. Vega yıldızı ile artık o çocuksuluğu bir kenara bırakıp haritanızda tutulmanın düştüğü evde sorumluluklarınızı almak, gerçekçi olmak, çevreden herhangi bir yardım gelmeyeceğini bilerek olacakları göğüslemek zorundasınız. Bu konular aile sorunları, ailede kayıplar, kariyerle ilgili beklenmedik gelişmeler de olabilir. 2019’un ortasına geldiğimizde somut başarılarınız olacaktır ancak Vega bu başarılar için önce bedel ödetir.

Satürn’ün eşlik ettiği ve yöneticiliğini yaptığı bu tutulmada yapabileceğiniz en iyi şey hayatınızda kullanmadığınız eşyaları, size yaramayan alışkanlıkları, insanları, hatta kurumları temizlemek olur. Tutulma haritasındaki toprak elementinin yüksekliği var olan durumumuzu değiştirmek istemeyeceğimizi, elimizdekilere sıkı sıkı tutunacağımızı gösteriyor. Aman dikkat! Çünkü işin içinde Plüton var; hem de yücelim gösterdiği pozisyonda: Yeni yıl kararları aldıysanız sadeleşip organize olarak ilk adımı atmalısınız, yoksa Plüton bunu zorla, yıkarak, ağır kayıplar yaşatarak, bedel ödeterek yaptıracak.

Bence bu tutulmanın en gizemli yanı Karma asteroidi ve Plüton’un kavuşması. Aslında herkes için ektiklerini biçme zamanı. Tutulma 6 ay sürecek karmik hesaplaşmaların fitilini ateşleyecek. Ebeveynlerinizi, eşinizi, çevrenizdekileri yargılamayın, suçlamayın, reddetmeyin. Doğru olan neyse onu yapın, gerekirse hakkınızı savunun, iletişiminizi kesin ama kötülük yapmayın. Zira şimdi ne yaşıyorsak, geçmişte ektiklerimizin meyvesini topluyor olacağız. Mars Koç’ta yazımda da belirttiğim gibi, şimdi ne kadar düzgün davranırsak 2020’deki Mars retroda o kadar az canımız acır.

Bu kolay bir tutulma değil ama Neptün destekli; mümkünse bu zor dönemleri atlatmak için meditasyon yapın, şifa alışmalarına dahil olun, psikoloğa gidin, muhtaç hayvanlara, çocuklara, insanlara yardım edin. Sezgilerinize güvenin. Ama naif olmayın. Tutulmalar büyük değişimleri beraberinde getirir. Sevdiğiniz kişiye ağzınızın suyu akarak bakıp pembe panjurlu ev düşlerken bir anda partnerinizin yerinde yeller esebilir. Gerçekçiliği elden bırakmayın.

Yeni bir yıla başlarken Ocak-Şubat aylarında olanlara anlam veremeyebilirsiniz. Olaylara geniş bir çerçeveden bakmaya çalışın. Eğer bu dönemde seyahat planlarınız varsa beklemediğiniz değişiklikler meydana gelebilir. Ya da bir seyahat planınız olmasa bile uzaklardan birinden aldığınız bir davetle aniden yolculuğa çıkabilirsiniz.

Küresel Çerçeve

Önümüzdeki 6 ay, Jüpiter ve Neptün arasındaki gerilimli açı, fanatikler ya da inanç sistemlerini kendi çıkarlarına kullananlar ile aynı inanç sistemlerinde tecrübeli ve bilge kişiler arasındaki gerilimlerin artacağını, otoritelerini kötüye kullananların yakalanacağını gösteriyor.

Yine Merkür ve S Uranüs arasındaki açı liderlerin, patronların, şirket sahiplerinin 2019’un ilk yarısında yeni teknolojiler hakkında pek çok görüşme yapacağını, ancak yeterince denenmemiş yeni teknolojiler uygulamaya koyulursa kazalar, büyük aksaklıklar, uygulamaların yarıda durdurulması gibi aksilikler çıkacağını gösterir. Gen düzenlemesi ile doğan bebeklerde sıkıntılar yaşanacaktır.

Küresel olarak bu tutulma Asya’nın Doğu’su ve Pasifik ülkelerini etkileyecektir. Vega sabit yıldızı ile kavuşan bu tutulma bu coğrafyadaki büyük siyasi liderlerin ölümünü simgeler. Bu ölümler birçok ülkede olabilir. Ancak en önemli etkileri şu bölgelerde bekleyebiliriz: Çin, Alaska civarı, Saha Cumhuriyeti (Yakutistan), Rusya’nın Kamçatka bölgesi, Japonya, Kuzey Kore, Güney Kore, Moğolistan. Uranüs’ün S olması da bu ülkelerde yeni teknolojiler masaya koyulsa bile henüz uygulamaya hazır olmadıklarını ya da hatalı olduklarını gösterir. Aynı zamanda uçak, tren, araç, ya da teknolojik girişimlerde kaza olasılığı da gösterir. Toplumsal kargaşa olasıdır.

Çok önemli başka bir nokta ise pek çok ülkenin istihbarat organları ile ilgili konular (ne kadar duyarız bilemiyorum ama) hızlanacak, bazı kurumlarda yeniden yapılanma gerçekleşecek, çürük elmalar ayıklanacak, bazılarında yüksek düzeydeki temsilciler de vefat edecektir.

Türkiye

Türkiye’de yılın ilk yarısı düzensiz göç, savaş ve operasyonlar, uluslararası anlaşmalar ve hukuksal davalar, kaçak suçlular, dış ilişkiler, uluslararası ittifaklar, ateşkesler konuları öne çıkacak. Fırat’ın doğusu ve Münbiç daha uzun süre hareketli olacaktır. Çeşitli savaş ve operasyonlar gündeme gelebilir, aranan ya da davaları süren suçlular Türkiye gündemine oturabilir, bazı krizlerin ardından ateşkesler gerçekleşebilir. Ayrıca evlilikler ve boşanmalarla ilgili kimi yeni düzenlemeler de söz konusu olabilir.

Sağlık sektöründe kimi büyük davaların açılacağı, görevi kötüye kullanan bazı sağlık personellerinin belirleneceği, iyinin kötüden ayrılacağı bir dönem olacak. Bu sektörde güzel gelişmelerin yurtdışına duyurulacağı başarılı bir dönem de bizi bekliyor.

Uranüs S, Türkiye’nin Hazine ve Menkul Kıymetler Borsası’nı temsil eden evde öngörülemeyen çalkantılar verebilir.

İyi karmaların sizi desteklediği güzel bir 2019 olması dileğiyle…

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

0 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir