“Kibir En Sevdiğim Günahtır”

11 Ağustos 2018’de meydana gelecek parçalı güneş tutulması, Saros Serisi 2 New North ailesine ait bir tutulma olacak ve 19 Ağustos depreminden önce meydana gelen güneş tutulması gibi 18 derece Aslan’da meydana gelecek. Etkileri yıl sonuna kadar sürecek.

Bu tutulmadan görece daha az etkilenecek olanlar: Doğum haritasında Mars’ı, Merkür’ü ya da Venüs’ü geri harekette olanlar.

Bu tutulmadan en çok etkilenecek olanlar: 1982 yılında doğanlar çok fazla etkilenecek çünkü tutulma onların Transpluto’su üzerinde olacak. Yılın geri kalanında 18 derece Aslan, haritanızın hangi evine düşüyorsa o alanda önüne geçilemez bir dönüşüm yaşayacaksınız. Yine 1980-1984 arasında doğanlar da değişime hazır olsun. Bunların dışında Aslan, Kova, Akrep ve Boğa haritasında yoğun bulunanlar da fırtınaya hazır olsun. Ayrıntılı burç yorumları yazının son kısmında.

-Bu tutulmada tetiklenen sabit yıldız, komuta ve hakimiyeti seven Ursa Binbaşı’ndaki Merak!

-Bu tutulma sırasında tam 6 gezegen geri gidecek.

-Tutulma Aslan’ın 2. dekanatına düşüyor.

-Mars tutulma haritasında geri harekette ve 0⁰ Kova burcunda yer alıyor.

-Güneş, Ay ve Merkür kavuşum halinde ve Jüpiter’e kare açı yapıyor.

-Tutulma sırasında Merkür retroda. Tutulmadan 1 hafta sonra Merkür ileri gitmeye başladığında bu yanılgınızın farkına varabilirsiniz.

-Güneş, Ay, Merkür, Uranüs, Jüpiter, Mars, ve Ay Düğümleri sabit burçlarda (Aslan, Boğa, Akrep ve Kova) yer alacak.

-Tutulma sırasında Neptün Jüpiter olumlu açısı var.

Toz Pembe Bir Tablo Çizemeyeceğim

Ali Ben Ragel’e göre Aslan 2. dekanat tartışma, kolay aldatılma, endişe, katliam, meydan okuma ve meydan muharebesi anlamındadır. Etkileri yıl sonuna kadar uzanan sert bir tutulma yaşayacağız.

Bu tutulmayı nasıl atlatacağınız biraz da ruhunuzun ne kadar olgunlaştığı ile alakalı. Eğer despotluğa yakın bir karakteriniz varsa içinizden bir tiran çıkabilir; kendini aşmaya adanmış bir ruhsanız bu enerjiyi başkalarına yardım etmek için kullanırsınız. Kesin olan şu ki tutulma ile birlikte, zor bir çocukluğun neden olduğu, özümüze dönebilmek için savaşmamız gereken bir özelliğimizle yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Jüpiter kare açısı aşırıya kaçmaya meyilli olacağımızı gösteriyor. Her ne kadar Jüpiter ileri harekete geçtiyse de bu açıyla büyük başarısızlıklar verebilir. Acele işe şeytan karışır, fazla risk almayın.

Bu güneş tutulması geri hareketteki Merkür ile kavuşumda; ani kararlarla bir kumar oynama dürtüsü verir. Merkür, Mars veya Venüs’ünüz doğum haritanızda retro değilse hiç tavsiye etmiyorum. Bir anda aşırı taleplerde bulunabileceğinizden çevrenizdekiler aşırı ve imkansız vaatlerle ortaya çıkabilir. Mümkünse şu anda hiçbir karar vermeyin. Özel hayatta veya iş dünyasında en çok aldatma/aldatılmaların yaşanacağı, siber veya internet/telefon aracılığıyla dolandırılcılıkların, şantajların gerçekleşeceği bir döneme girdik.

Bu, seçimlerle dolu bir 4 ay olacak. Size sunulan cicili bicili paketin içindeki kötü kokuyu duyuyor musunuz? Biliyorum ki hepimiz takdiri, biraz daha fazla parayı, daha güzel bir eşi/sevgiliyi, daha iyi görünen teklifi tercih ederiz. Yalnız yıl sonuna kadar seçimlerinizi egonuzla yapmadığınızdan emin olun. Kendinize sorun; ben bu kişiyle parası/dış görünüşü için mi beraber olmak istiyorum yoksa onu sevdiğim için mi? Ya da uzun zamandır ortağınızla işleri ilerletmek için elinizden geleni yapıyorsunuz ama ondan hiçbir şey talep etmediniz. Acaba bu ortağınız sizi kullanıyor mu? Maskeleri çıkarma zamanı… Gerçek aşka, alın teriyle gelen kazanca ulaşmak kolay değildir!

Yapabileceğimiz en güzel şey Jüpiter Neptün olumlu açısının etkisini doğru kullanıp, kendi gerçeklerimizi gözden geçirip, önce kendimize sonra başkalarına dürüst olup yardımseverliğe yönelmek, iyi karma yaratmaktır. Tutulma, hayatınıza gelen müthiş bir öğretmen ya da akıl hocası olarak hizmet eden birisini müjdeleyebilir, ancak bu kişiyi de idolleştirme eğiliminiz olabilir. Aldatılma etkilerini gözardı etmeyin ve kimseye körü körüne bağlanmayın.

Kulağınıza masallar fısıldayan kimseye inanmayın. Şeytanın Avukatı’nda final tiradını çınlatıyor bu tutulma kulaklarımda: “Kibir en sevdiğim günahtır”. Aslan’ı Aslan yapan Dubhe, Merak ve Regulus’tur ve tutulma haritasında hem Dubhe hem Merak var. Aslan’ın gölge yanı narsizmdir!

Dünya ve Türkiye

Global ölçekte, özellikle tutulmanın gözlenebildiği coğrafyalarda, bir anda “vatansever milliyetçilerin” cadı avına çıkması, saldırılar düzenlemesi olası. Ya da geçmişte olan olayların intikamlarını almak için şiddet olaylarının artması ve genişlemesi de söz konusu. Ancak birlik olmanın çok önemli olduğu bu dönemde savaş baltalarını çıkaranlar bu yılı tatlı anılarla bitiremeyecekler.

Retro Merkür “yıkıcı” Dubhe’yle, tutulma ise “komutayı ve tahakkümü” seven Merak’la kavuşumda. Emretme ve hükmetme aşkını sorgulamadan yaşayanlar yıkımla eğitilecek.

Üstüne üstlük bu tutulma astroloji dünyasında 17 Ağustos depreminin öncüsü kabul edilen 11 Ağustos 1999 tutulmasıyla aynı metonik döngüye sahip ve aynı o tutulma gibi gökyüzünün sabit burçlar tarafından kuşatılmış durumda.

Tek avuntum, tutulmanın Türkiye’den gözlemlenemeyecek olması. Kanada’nın en kuzeyi, Grönland, İzlanda, İskandinavya, Rusya ve Kazakistan’ın büyük bir kısmı, Moğolistan ve Çin’in büyük bölümünden izlenebilecek bu tutulma.

Umuyorum ki böylece ülkemize olumsuz etkileri daha az olacaktır. Yıl sonuna kadar çeşitli sosyal hareketler, toplumsal ayaklanmalar, paravan şirketler veya tanınmış kişiler aracılığıyla her türlü dolandırıcılık ve şantaj etkileri görülebilir. Hatta kendini akıl hocası, şifacı vs diye tanıtan insanların skandallarını duyabilir, insanları istismar ettiği gerçeğine şahit olabiliriz.

Jüpiter karesi kimi gruplar ve kolluk kuvvetleri arasında aşırı tepkiler sonrası çıkabilecek çatışmaları gösteriyor olabilir.

Ülkemizin milli servetini gösteren evinde yer alan tutulma bütçe sıkıntılarına da işaret ediyor. Merkez Bankası, finansal kurumlar, ticarette yıkıcı etkiler gözlemlenebilir. Döviz kurlarında büyük dalgalanmalar meydana gelebilir. Birçok gelgit sonrası temel kimi değişimler/reformlar gerçekleşecek diye tahmin ediyorum. Zira Saros Serisi 2 New North ailesine ait tutulmalar yıkımdan sonraki yeni hayatı gösterir.

Yıkım aynı zamanda deprem, deniz kazaları, suyla veya toprakla ilgili çeşitli felaketler olarak da nitelenebilir zira tutulma ülkemizin Neptün’üyle kavuşuyor. Her ne kadar tutulmayla ilgili deprem veya doğal afetlerle ilgili yorumlar yapsak da, ben bu tutulmanın doğa olaylarının yanı sıra daha farklı alanlarda bizi yıkımla yola getireceğini düşünüyorum.

Burçlara Göre Etki Alanları

KOÇ: Tutulma Mars retrosunun üzerindeki etkilerinizi artırabilir.[1] Hayatınızda çok fazla değişiklik oluyor. Direnmediğiniz sürece, Eylül’den itibaren her şey daha iyiye gidecek.

BOĞA: Ailesel sorumluluklar, anne/baba/kardeşlerle ilgilenme zorunluluğu veya fiziksel olarak evinizin tadilatıyla ilgili konularda sorunlar yaşayabilirsiniz. Eğer aileyle ilgili geçmiş travmalar varsa bu duygular kendini hatırlatabilir. Bence değişimi siz başlatın, böylece her şey daha kolay ilerleyecek.

İKİZLER: Mümkünse şu sıralar bir yolculuğa çıkmayın. Hatta yılın geri kalanında da çok dikkatli seyahat edin. Kardeşler, komşular, mahalledeki yeni inşaat… her şey size çileden çıkarabilir. Empati en büyük yardımcınız olacak.

YENGEÇ: Olayları anlamlandırmak için biraz netliğe ihtiyacınız var ki bu da kısa zamanda olmayacak. İşle ilgili gelişmeler Eylül’den önce olmayacak. Bu sıralar aile ve evle ilgilenmek size iyi gelebilir.

ASLAN: Kişilik ve imaj değişikliğine hazır mısınız? Büyük bir dönüşüm şansı önünüzdeki. Tutulma etkileri Ağustos’un ilk yarısı boyunca en güçlü olacak. Bir arınma sürecine giriyorsunuz, vücudunuz, zihniniz, hayatınız. Bu gerçeği ne kadar hızlı kabul ederseniz o kadar kazançlı çıkarsınız.

BAŞAK: Hayatınızda duygusal ve felsefi anlamda her türlü inancı sorgulayacağınız bir 4 ay size bekliyor. Bu dönemde çevrenizdekilere neyi nasıl yapılacağını söylemek yerine içe dönün, hatta çevrenizdekilere yardım ederek ruhsal bir ilerleme yaşayın.

TERAZİ: Hem arkadaşlıklarınızda, hem de kariyerinizde büyük değişimler size bekliyor. Hatta belki astrolojiye merak sarabilirsiniz. Konu her neyse değişime direnmeyin.

AKREP: Yıl sonuna kadar kariyer hayatınızda çok büyük sarsıntılar yaşanacak. Hatta Temmuz ve Ağustos aylarını bol tartışmalı geçiriyor olabilirsiniz. Derin bir nefes alın ve Eylül ve Aralık aylarında yapacağınız değişiklikleri planlayın.

YAY: Ağustos ayında her ne plan yaptıysanız erteleyin. Gökyüzü çok karışık, istediklerinizi şu sıralar elde etmek mümkün görünmüyor.

OĞLAK: Hayatınızın anlamını, neden bu Dünya’ya geldiğinizi sorguladığınız; hatta yaşam amacınızı bulma yolunda ilerlediğiniz bir süreç başladı, tadını çıkarın.

KOVA: İlişkilerle ilgili endişeleriniz mi var? Çok normal. Bu yılı bir ego çatışmasına ya da biriyle meydan muharebesine girmeden atlatırsanız uzun süre rahat olacağınıza söz veriyorum. Yeni bir kariyere adım atıyor olabilirsiniz ve bu gerçekten önemli bir adım. Ama aile/ev hayatınızı ihmal etmeyin. Aradaki dengeyi kurmazsanız hayatınızdaki en temel insanları kaybedersiniz.

BALIK: Kariyerinizde egonuzu zorlayan gelişmeler mi yaşanıyor? Belki de değişim zamanıdır. Hatta belki çocuklarla ilgili bir sektöre el atma zamanıdır!

 

 

 

[email protected]

Oğuzhan Ceyhan Astroloji Ekolü

[1] Daha fazla bilgiyi Meraklısı İçin 5 Soruda 2018 Mars Geri Hareketi ve Sen yazımızda okuyabilirsiniz.

6 Responses

  • Cüneyt Gakçı

    Burcum Terazi 🙂 üniversite sınavını kazandım ….valla değişime direnmeyeceğim 😀 … diğeri (daha ciddi konu)… deprem her zaman ülkemizde olur… hatta her 2 dakikada olur… ben şahsen büyük bir deprem beklemiyorum bunun için tutulmanın ülkemizde olması gerekirdi… asıl tetikleyici böyle bir tutulma olurdu… ve evet astrologum 🙂 … ülkemize gelince… neler olacak neleeeer…. bence bu tutulma bir sonun başlangıcıdır…

    Yanıtla
    • Dharma

      Evet zaten doğa olayları diye geçiriyorum çoğu yazımda. Mutlaka deprem olmasına gerek yok. Bu arada deprem derken illa toprakla ilgili depremden de bahsetmiyorum. Anladınız siz…

      Yanıtla
  • Esra

    Merhaba, güneşim akrep, yükselen ikizler ay burcum balık kuzey ay düğümümse ikizler bu tutulmadan nasıl etkilenirim. Çok istediğim hedeflerim var bir haftaya belli olacak çok heyecanlıyım. Bir de hangi gezegenim retroda nasıl öğrenirim? Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Dharma

      Burçlara uygun olarak basıl etkileyebileceğiniz bilgisi yazının sonunda.

      Yanıtla
  • Sanem Filiz

    Merhaba yaziniz harika. Emeginize saglik. Ancak bu aralar ruyalarim oyle ki uykudan kalktigimda vücudumda etkileri ve izleri olmaya başladı. Balik burcuyum yukselenim akrep tutulmayla beraber ozellikle evliligimle ilgili sorunlar arttı bu durumdan nasıl cikabilirim? Yardmlariniz icin teşekkkürler

    Yanıtla
    • Dharma

      Sorunları çözmek için mümkün olduğunca Eylül ayında girişim yapmaya çalışın ve Ağustos ayında ölü taklidi yapın.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir